luni, 17 noiembrie 2014

Conferinta si discutie pentru Cercul Studentesc

Conferinta Perspective Genizate asupra Excluziunii Sociale- Studii de caz din sectorul 3, Bucuresti. Conferinta se va desfasura intre orele 15.00-18.00, in Sala de Conferinte, etaj 6, corp A, a Universitatii Hyperion Bucuresti- Calea Calarasilor 169, Sector 3, Bucuresti.

Conferinta este organizata in cadrul proiectului Lucky to live in the capital city? -  a space and relational approach to women’s social exclusion in Bucharest. Proiectul este finantat de ERSTE Foundation (ERSTE Stiftung) din Austria si este implementat de Facultatea de Stiinte Sociale, Umaniste si ale Naturii, specializarea Stiinte Politice, din Universitatea  Hyperion  Bucuresti, cu sprijinul Centrul FILIA si E-Romnja.
Proiectul are o relevanta crescuta, avand in vedere abordarile discursive si politice actuale ale austeritatii, precum si criza economica – financiara care a generat noi riscuri privind excluziunea sociala a femeilor. Excluziunea sociala si saracia femeilor sunt fenomene generalizate pe fondul unor inegalitati sociale semnificative, inegalitati care determina fundamental accesul la retele sociale, servicii si drepturi sociale sau accesul la un venit decent. Este importanta cercetarea excluziunii sociale si saraciei in medii urbane si regiuni percepute in general drept afluente si care deseori nu sunt considerate prioritate in contextul politicilor sociale si de combatere a saraciei.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu